skip to Main Content

Nu är det dags för Crossfit open 2018. På torsdag natt släpps första passet och jag gissar på att det kommer vara samma pass vi gjorde för ett år sen, DB snatch och burpee box jumps.

 

 

Ni som är nya undrar kanske vad Crossfit Open är? Kristian som tidigare tränade hos oss beskrev det som julafton för alla som tränar crossfit men jag skulle inte gå så långt. Crossfit är idag en sport med ett världsmästerskap i form av crossfit games som hålls varje år. För att ta sig till games krävs det dock att du först kvalar genom att delta i crossfit open. Varje region (vår region omfattar delar av europa)har sedan ett regionsmästerskap där de 30 bästa herrarna och damerna tävlar om 5 platser vardera för att ta sig till ”The games”.

Men för de flesta av oss blir crossfit open den största tävlingen inom crossfit vi deltar i. Jag personligen tycker det är kul att vara med för att se efter hur man står sig med alla andra som är anmälda(förra året var det cirka 380000 anmälda deltagare) och att tävla ger träningen lite mer spänning.

 

Hur går det till?

Fem veckor i sträck med start vecka åtta släpps ett nytt pass varje torsdagnatt. Är man registrerad så har man till på måndagkväll på sig att utföra passet och registrera sitt resultat. För att passet ska godkännas måste du utföra passet på en crossfitbox(crossfitgym) och ha en domare eller videofilma ditt pass. PÅ MCW kör vi openpasset som lördags WOD varje vecka och vi hjälps då åt att agera domare till varandra. Är övningarna för svåra finns det en skalad version av samtliga pass så att alla ska kunna vara med.

Om du inte kan vara med på lördagen kan du skriva i gruppen att du är i behov av domare en annan dag/tid så brukar någon snäll själ kunna ställa upp.

 

Behöver jag vara registrerad för att få vara med?

Nej. Du behöver inte registrera dig för att vara med.  Men om du vill kan gör du det på https://games.crossfit.com

Det kostar 20 dollar och är inte ett krav men det ger dig möjlighet att följa dina resultat på topplistan och få en officiell ranking. Vi är i skrivande stund 6 anmälda och ni som fortfarande funderar har till på måndagkväll nästa vecka på er att registrera er.

Back To Top